logo johnbrayan.com

Abonner På Nyhetsbrev

Abonner på vårt siste nyhetsbrev for å få nyheter om spesialrabatter.

a

Deilige kaffeblandinger med naturlig smak

Chemex Kaffeforberedelsesteknikk

CHEMEX COFFEE PREPARATION TECHNIQUE

CHEMEX KAFFEFORBEREDELSESTEKNIKK

Hvis du brenner for kaffe og de forskjellige måtene å tilberede den på, har du sikkert hørt om Chemex kaffetrakter. I dette korte innlegget vil vi snakke litt om denne teknikken for å lage malt kaffe og hva som gjør det så foretrukket av baristaer å glede de mest krevende kaffeforbrukerne i verden.

Til å begynne med bør du vite at til tross for formen, som instinktivt kan fortelle oss om sin japanske eller orientalske opprinnelse, har Chemex kaffetrakter sin opprinnelse i Tyskland. Den første modellen ble patentert av den tyske kjemikeren og oppfinneren Peter Schlumbohm i 1941, og designet er moderne, og som bildet på slutten av teksten viser, er det det perfekte komplementet for en barista som ønsker å avsløre sine vakreste verktøy . foran et publikum som krever den beste kaffen i repertoaret.

Driften av denne kaffetrakteren ligner veldig på den berømte kaffemaskinen V60. I dette bladet kan du også lese om denne andre matlagingsteknikken. Nå som vi kommer tilbake til Chemex, er dette en omvendt kjeglekaffemaskin, der et filter er ansvarlig for å la vannet fra kaffen passere inn i glassbeholderen.

HVILKE ELEMENTER ER NØDVENDIGE FOR Å LAGE EN KOPPE KAFFE I EN CHEMEX KAFFEMASKIN?

Du trenger ikke å være veldig dyktig, men du må være tålmodig, for det er en av de «tregeste» metodene for å lage kaffe, derimot, la oss huske ordtaket «alle gode ting kommer og går». Nedenfor finner du det som trengs for tilberedning i denne kaffetrakteren.

I tillegg trenger du også for å polere en kopp med denne kaffetrakteren:
• 52 g kaffe med middels tykk maling.
• 100 ml vann.
• Chemex -filtre (dette er runde filtre som vi kan bøye til en kjegleform. Disse filtrene har spesifikke kvaliteter og en viss tykkelse, forskjellig fra andre dryppmetoder. Vær oppmerksom på at de også er forskjellige fra de som ble brukt med Hario V60).
• Pava.

FORBEREDELSESPROSEDYREN ER FØLGENDE:

• Vi plasserer kjeglen eller filterholderen i åpningen til kaffetrakteren på en slik måte at tre lag av filteret vender mot fronten av kaffetrakteren og ett mot baksiden. Dette vil forhindre utilsiktet søl og ekte kaffekatastrofer.
 Vi “vasker” filteret med vann ved 92 ° C for å eliminere urenheter som kan være i det. Dette trinnet er veldig viktig fordi det også varmer opp beholderen og forbereder den til å motta kaffen. På denne måten vil vi opprettholde en stabil temperatur gjennom hele prosessen. Vi kaster denne væsken.
• Vi tilfører kaffen i filteret og kontrollerer at den ikke er stablet. Det må fordeles jevnt.
• Sentrum av kjeglen vil være vårt mål i denne fasen. Vi heller vannet på en sirkulær måte til all kaffen er gjennomvåt. Vær oppmerksom på denne delen, for du bør ikke oversvømme kjeglen, bare forfyll kaffen.
• Vi venter 30 sekunder og heller vann over filteret igjen i større sirkler. På dette tidspunktet vil bryggeren Chemex aktivere og begynne å trekke ut oljer og smaker fra kaffen.
• Nå lar vi kaffetrakteren gjøre sin magi med filtreringen, og vi tilfører vann til kjeglen når den drypper til bunnen av beholderen.
• Vi fjerner kjeglen og rører forsiktig i innholdet i koppen for å stappe kaffen og oksygenere den. Dette vil påvirke den endelige smaken.

Post a Comment